3D-tulostin

3D-tulostimella mahdollistat sujuvan tuotantoketjun aina ideasta valmiiseen tuotteeseen saakka.

Ota yhteyttä

3D-tulostimella toteutat visiosi kustannustehokkaasti

3D-tulostus on nopea, edullinen ja ympäristöystävällinen valmistustapa. Olipa tarkoituksena tulostaa prototyyppejä, jigejä, kiinnittimiä tai lopputuotteita, 3D-tulostimella saat tehtyä kaiken. Voit tuottaa lopputuotteita, varaosia ja komponentteja tarpeen mukaan joko yksittäin tai massatulostuksena. Lisäksi, mikäli joku osa menee käytössä rikki, voit vain tulostaa uuden.

3D-tulostusteknologiaa hyödyntämällä prosessi ideasta tuotteeksi toteutuu perinteisiä valmistustekniikoita nopeammin ja mutkattomammin. Prototyyppien valmistaminen onnistuu ilman suuria alkuinvestointia, työkaluja tai muotteja. Parhaimmillaan 3D-teknologian edut tulevat esiin muodoissa, joiden valmistaminen muilla valmistusmenetelmillä olisi haastavaa tai jopa mahdotonta. Kustannukset pysyvät maltillisina, koska haastavakaan geometria ei nosta valmistuskuluja tai tuota valmistuksessa ongelmia.

Mitä 3D-tulostimilla voidaan tulostaa?

3D-tulostus tekee tuotekehityksestä nopeaa. 3D-tulostimen avulla on mahdollista kehittää tuotteita pienin askelin. Kun 3D-tuloste on saatu haluttuun muotoon, siitä voidaan tehdä muotti massatuotantoa varten. 3D-teknologian hyödyntäminen tuotekehittelyssä ja prototypoinnissa säästää resursseja, kun tuotetta voidaan kehittää pienissä iteraatioissa nopealla tahdilla.

Tulostimissa voidaan käyttää materiaaleina esimerkiksi muovia, metallia, keraamia tai lasia. Kolmiulotteisia tulostimia voidaan käyttää pikamallien valmistamiseen CAD / CAM -jyrsinnän ohella esimerkiksi arkkitehtuuri-, tuotemuotoilu- ja konesuunnittelun luonnoksissa. Valmiita kappaleita voidaan tulostaa esimerkiksi koruteollisuuden, hammastekniikan ja veistostaiteen tarpeisiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää 3D-tulostimien käyttömahdollisuuksista!

Ota yhteyttä