Pistehitsauskone

Pistehitsauskoneella liität kappaleet toisiinsa tehokkaasti ja kestävästi.

Ota yhteyttä

Pistehitsauksella toteutat kestävät liitokset

Hitsausta käytetään työmenetelmänä kappaleiden liittämisessä sekä erilaisten vaurioiden, kuten repeämien ja halkeamien, korjauksessa. Hitsaamisen ja juottamisen erona on se, että hitsatessa myös kappaleet sulavat pelkän liitosaineen lisäksi, minkä vuoksi hitsaus takaa usein kestävämmät liitokset.

Pistehitsaus on yksi vastushitsauksen menetelmistä. Vastushitsaus perustuu lämmön ja paineen yhdistelmästä: vastushitsauksessa hitsattavat kappaleet kuumennetaan sähkövirran avulla ja puristetaan kiinni toisiinsa siten, että ne muodostavat vahvan liitoksen.

Pistehitsauksessa kappaleet puristetaan päällekkäin pistehitsauskoneen pihtien väliin, joiden läpi johdetaan sähköä siten, että kappaleet kuumenevat lähelle sulamispistettä. Yhdistettynä pihtien puristukseen kappaleet liittyvät toisiinsa.

Mihin pistehitsauskone soveltuu?

Pistehitsauskone on suosittu apuväline kappaleiden liittämiseen. Erityisen hyvin se soveltuu ohutlevyjen liitoksiin, mutta myös esimerkiksi ohuiden verkkojen ja lankojen hitsauksiin. Pistehitsauskonetta voidaan käyttää monille eri materiaaleille, mm. rautapohjaisille metalleille ja alumiinille.

Ota yhteyttä ja kysy lisää pistehitsauskoneen käyttömahdollisuuksista!

Ota yhteyttä