Puuntyöstöterät

Viisautta ”Aito innostus kasvaa sisältä ulospäin” on hyödyntänyt saksalainen Niqua Sägen und Werkzeugfabrik GmbH jo vuodesta 1897 lähtien. SC Macc & Linqua Oy toimittaa Niquan puuntyöstöterät eli konelehtisahan terät.

Niqua on perheyritys, jossa 5. sukupolvi vaalii edeltävien sukupolvien perinnettä: vain kaikkein korkealaatuisimmat tuotteet läpäisevät tehtaan laatukontrollin. Tuotteiden korkea laatu ja asiakaskunnan ehdoton tyytyväisyys ovat tehtaan vankkumattomat ohjenuorat, joista ei tingitä.

Niqua valmistaa myös laajan valikoiman koru- ja kultasepän työkaluja ja teriä, kuten poranteriä, jyrsinteriä, kaarisahoja, harjahioma- ja kiillotustyökaluja, hioma- ja kiillotuslaikkoja, harjasuteja, pihtejä, pinsettejä, kaiverrusveitsiä, vasaroita, viiloja ja luuppeja.

Niqua-katalogi

Konelehtisahan terät puuntyöstöön

Terät soveltuvat yleisimmin myös muovin, saven ja kipsin sahaamiseen. Yleisin terän pituus on 130 mm. Terätyypistä riippuen 150 mm:n ja 160 mm:n pituudet ovat vakiotoimitusohjelmassa. Muita teräpituuksia ja vakioleveydestä poikkeavia teräleveyksiä on saatavana erikoistilauksesta.

Terät ovat normaalisti pikakiinnitteisiä ilman kiinnitystappeja. Myös tappikiinnityksellä varustettuja konelehtisahan teriä on tehtaan valmistusohjelmassa. Normaali toimitusmäärä on 1 krossi = 144 terää. Toimitamme teriä myös 60, 12 ja 6 kappaleen erissä.

Terätyypit

  • Yhteen suuntaan hammastetut suorat terät harituksella tai ilman
  • Vastahampailla varustetut suorat terät harituksella tai ilman
  • Spiraaliterät (hampaat terän kehällä)
  • Puuntyöstöterät

Esimerkkejä Niqua-konelehtisahan teristä:

Pinquin Silber Reverse vastahampailla
Twister-spiraaliterä